kunstbeursEén van de beste momenten op kunst te kopen is natuurlijk op een kunstbeurs. In Nederland alleen al worden jaarlijks verschillende beurzen gehouden waar liefhebbers beeldende kunst kunnen bekijken en kopen.

Voor een kunstbeurs hoef je vaak niet ver te reizen. Door heel Nederland worden ze gehouden. De eerste kunstbeurzen van het jaar beginnen op donderdag 7 februari in Rotterdam. Zowel OBJECT als ART Rotterdam gaan dan van start en duren tot en met de zondag. OBJECT is een beurs voor eigentijds design en toont unieke of in oplage geproduceerde objecten uit de wereld van actueel nationaal en internationaal ontwerp.

In maart wordt een van de grootste kunstbeurzen van Nederland gehouden in Maastricht: de TEFAF. Deze internationale beurs wordt dit jaar alweer voor de 25e keer gehouden en er is kunst en antiek van over de hele wereld te bewonderen en te koop. Er is niet alleen aandacht voor kunst van oude meesters, maar ook voor moderne kunst.

Bekijk hier een sfeervideo van de TEFAF:

In mei wordt vervolgens een andere grote beurs gehouden. In de RAI in Amsterdam wordt van 15 tot en met 20 mei de KunstRAI gehouden. Dit is een brede, nationale kunstbeurs voor hedendaagse en autonome toegepaste kunst. Deze publieksbeurs heeft ongeveer zeventig deelnemers en brengt de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het Nederlandse aanbod aan beeldende kunst, vormgeving en design over.

Kijk voor een volledig overzicht van alle Nederlandse kunstbeurzen op Kunstbeurzen.nl.