kunstgalerieNaast het kopen van kunst op beurzen, in winkels en op veilingen, is het tegenwoordig ook mogelijk om kunst te bekijken en te kopen in online galeries. Er zijn verschillende Nederlandse websites waar je snel en eenvoudig kunst kunt kopen. Ook is het op sommige websites mogelijk om als kunstenaar je werken aan te bieden.

Exto.nl is een voorbeeld van een website waarop verschillende (Nederlandse) kunstenaars hun werk aanbieden. Via de online galerij van deze website kun je zoeken op bijvoorbeeld kunstenaar, discipline, onderwerp, beschikbaarheid en formaat. Op deze manier kun je als liefhebber snel zien of er een werk bij is dat jou aantrekt. Je kunt de werken online bekijken en ook op deze website al de prijs van het kunstwerk bekijken. Bij de werken staat een link naar de website van de betreffende kunstenaar, waardoor je snel verder kunt kijken naar wat deze nog meer te bieden heeft en eventueel een werk te kopen.

Janjippe.nl is ook een website waarop men online kunst kan kopen. Er worden vele verschillende werken aangeboden. Via het portfolio en de galerie is er een divers aanbod van kunst te vinden, de kunstenaar biedt werken aan die met verschillende technieken/materialen zijn gemaakt, zoals: acryl- olie- en aquarelwerken. Het voordeel van zo’n online galerie is dat je gemakkelijk kan kijken of er iets voor je bij zit, zonder fysiek het atelier te hoeven bezoeken.

kunstgalerie-2Artolive.nl is een voorbeeld van een website die weer net wat anders aanbiedt. Via deze website kun je direct kunst kopen, maar ook huren. Zowel voor particulieren als bedrijven kan deze constructie erg handig zijn. Wanneer de site wordt geopend, kun je direct kiezen uit twaalf verschillende stijlen van kunst. Er zijn meer dan veertigduizend kunstwerken van meer dan vierduizend kunstenaars te vinden op deze site.

Het voordeel van internet ten opzichte van bijvoorbeeld kunstbeurzen of veilingen, is dat je binnen korte tijd heel veel werk kunt bekijken. Op deze manier kun je ook veel tijd besparen in je zoektocht naar dat ene kunstwerk dat jij zoekt.